top of page

Dwarsfluit
Lia Koolmees

Muziek is voor mij een directe manier en een prachtige middel om tot expressie te komen en te verbinden. Als docente hoop ik dat te verwezenlijken. Lichaamsbewustzijn en ademtechniek, analytisch vermogen, samenwerking, luisteren naar elkaar, doorzettingsvermogen en discipline, creativiteit en zelfexpressie, plezier en ontspanning; het zijn allemaal aspecten van het fluitspelen. De lessen worden aangepast aan ieders vermogen en muzikale wensen. Voorop staat het plezier en het overbrengen en delen van de liefde voor muziek!

 

Voor de jonge kinderen gebruik ik pijperfluitjes. Je leert zo op een speelse en leuke manier de basisvaardigheden aan en je oefent het muzikaal gehoor. Door uit het hoofd te spelen, improviseren, voor- en naspelen, ritmische spelletjes, samenspelen, ontwikkel je creativiteit en muzikaliteit. Het leren noten lezen gaat zo spelenderwijs. Je kan voor die periode een fluitje lenen. Gaandeweg stappen we over op de dwarsfluit en een fluitmethode.

 

Sinds mijn fluitstudies (Tilburg, Brussel, Rotterdam, Mumbai) geef ik al vele jaren bevlogen les. Ik ben verbonden aan het Muziek Collectief Van Reusel/ de Mierden, Hilvarenbeek, Oirschot en Cultuurplein Best. Als uitvoerend fluitiste heb ik veel ervaring opgedaan in diverse samenstellingen en muzikale stromingen. Tevens geef ik ook MV lessen op basisscholen, ben ademtherapeute, orkestleider, gecommitteerde bij HAFA examens en jurylid.

 

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met me op. Er is een mogelijkheid voor een gratis proefles. Ik geef op woensdag en donderdag les in de Elckerlyc.

 

Lesmateriaal zoals aanschaf van een lesboek is niet inbegrepen. U kunt op ieder moment van het schooljaar inschrijven. Het tarief wordt dan naar rato berekend. Het lesjaar omvat 38 lesweken en volgt de schoolvakanties. Voorspeelactiviteiten, praktische examens, orkesten en fluitensemble zijn aanvullende en gratis activiteiten

 

Subsidie

Voor muzieklessen voor jongeren van 6 t/m 18 jaar kan subsidie bij de gemeente Hilvarenbeek worden aangevraagd die de helft van het lesgeld bedraagt (tot een maximum van €370,00 per jaar) en de helft van de lokaalhuur ( tot een maximum van €100,- per jaar). Voor informatie subsidie regeling gemeente Hilvarenbeek klik hier.

20220701_181345_edited.png

Lia Koolmees

Naam:                

Telefoonnummer:

Emailadres:

Lesinstrument:  

Waar:                 

Lia Koolmees         

 06-46 65 51 92

Liakoolmees@online.nl

Dwarsfluit

C.C. Elckerlyc

bottom of page