top of page

Ik werd geboren in een muzikale familie. Veel muziek in huis en ook het lesgeven kreeg ik als kind al van dichtbij mee omdat mijn moeder pianolerares was. Van haar kreeg ik vanaf mijn zevende jaar pianoles, veelal spelend op het gehoor. Al gauw ontdekte ik de wereld achter de noten, en wist: dit is mijn wereld. Verbinding leggen met het publiek door te communiceren via de muziek en verbinding leggen met leerlingen die graag piano willen leren spelen, beiden liggen me na aan het hart.

 

Na de vooropleiding aan het Haags Conservatorium ging ik naar het Brabants Conservatorium in Tilburg (opleiding docerend en uitvoerend musicus, hoofdvak piano solo met aantekening kamermuziek en begeleiden) en kreeg ik les van inspirerende docenten, ik studeerde glansrijk af. Vele masterclasses heb ik gevolgd in binnen-en buitenland met als hoogtepunt de pianolessen van de beroemde pianiste Maria João Pires in Portugal.

 

Ik speel graag samen met verwanten, in klassieke muziek, maar ook in de jazz en vrije improvisatie al dan niet in combinatie met poëzie.

 

Plezier in het muziekmaken en de belevingswereld van de leerling zijn heel belangrijk en met de juiste oefenwijze thuis kun je je als pianist/leerling verder ontwikkelen. De magie van de muziek is op de achtergrond in de les steeds aanwezig; hoe tover je nu de mooiste klanken uit de piano? Het lesmateriaal wordt afgestemd op de interesses en technische mogelijkheden van de leerling. Belangrijke zaken zoals tempo, ritme, articulatie, akkoorden/toonladders, houding en techniek, leesvaardigheid, dynamiek en expressie komen in de lessen op speelse wijzen aan bod. Je zal in de lessen merken dat als deze facetten van de muziek bij elkaar komen, het instuderen van nieuwe muziek steeds makkelijker zal gaan en dat de muziek steeds mooier gaat klinken!

 

Sinds het jaar 1999 heb ik ervaring in het geven van pianolessen en hebben vele leerlingen zichzelf muzikaal en persoonlijk verder kunnen ontwikkelen waarbij zelfvertrouwen en authenticiteit hand in hand gaan.

Het is mogelijk om op elk moment in het jaar te beginnen. De gemiste lessen worden dan in mindering gebracht op het lesgeld. Neem gerust contact met mij op voor verdere informatie en voor aanvraag van een proefles!

KathelijnBart-Portret-WIIConcertzaal-DenBosch-28092018-JostijnLigtvoetFotografie-210_edite

Piano 
Kathelijn van de Loo

Na mijn opleiding aan het Brabants Conservatorium heb ik altijd een bloeiende pianolespraktijk gehad en heb ik op diverse muziekscholen, waaronder ook Pulz, lesgegeven. Ik heb inmiddels honderden kinderen en volwassenen opgeleid tot goede pianisten, die met veel plezier een hobby voor het leven hebben. Graag wil ik mijn toewijding, engelengeduld en passie voor muziek door blijven geven aan de leerlingen van Hilvarenbeek en omstreken. Ik doe dit door gebruik te maken van de meest moderne pianomethodes . Als je piano wilt leren bespelen hoef je geen muzikale vooropleiding te hebben; alle aspecten van het pianospel (zoals techniek, notenlezen , gehoortraining en theorie) komen aan bod. Ik ga in mijn didactiek uit van de leerling en zijn of haar interessewereld. Zo kunnen leerlingen bij mij muziek van Beethoven tot Beyoncé studeren. Ik ben steeds op zoek naar de mooiste pianostukjes en als die er niet zijn arrangeer ik die zelf.

 

Het is ook mogelijk om de lessen om de twee weken te volgen. Het lesgeld wordt dan gehalveerd, evenals de subsidie en de huur.

Het is mogelijk om op elk moment in het jaar te beginnen. De gemiste lessen worden dan in mindering gebracht. Neem gerust contact met mij op voor verdere informatie en aanvraag proefles.  

DSC08652_edited.png

Piano
Anne Nederlof

Kathelijn van de Loo

Naam:                

Telefoonr: Emailadres:

Geeft les in:        Geeft les op:     Waar:                 

Kathelijn van de Loo

06-36 17 60 74

Kathelijn_van_de_loo@hotmail.com

Piano

Maandag, woensdag en donderdag

C.C. Elckerlyc

Anne Nederlof

Naam:                

Telefoonnummer: 

Emailadres:

Website:

Geeft les in:          

Geeft les op:      

Waar:                 

Anne Nederlof

06-55 68 48 58

anne.nederlof@live.nl

www.detoets.com

Piano

Maandag en dinsdag

C.C. Elckerlyc

bottom of page